Kurser och medlemskap

Här kan du läsa mer om vad som ingår i ditt medlemskap och se på några av alla spännande utbildningsfilmer. Välkommen!

 
Bli medlem här

Höstkampanj!

Bli en ryttare i balans och prestera bättre! Skapa ett konto och få tillgång till över 100 filmer och träningsmaterial, som verkligen utvecklar dig som ryttare. Spara upp till 1 100 kr med ett årsmedlemskap och eller välj ett mer flexibelt medlemskap utan bindningstid.

Hjärtligt välkommen till RiB Academy!

Ingår i medlemskapet

100+ Videos, kontinuerlig uppdatering, senaste nytt från forskningen, ställa frågor till tränarna, prioritet till RiB live-kurser. Klicka på teman nedan för att se filmer.

Sport Performance

Ett spännande kunskapsområde som handlar om vad som krävs för att kunna träna hållbart och prestera sitt allra bästa. Insikter som utvecklar ridsporten

Läs mer

Människans kropp

Människans rörelseförmåga är unik men också enormt komplex och det krävs insikt och ny kunskap för att utveckla färdigheter och nå sin potential.

Läs mer

Hästen som atlet

Hästar är fantastiska atleter med unik prestationsförmåga men samtidigt också sårbara om de tränas felaktigt. Med kunskap blir träning mer hållbar.

Läs mer

Hästens anatomi

Förståelse för hästens funktionella anatomi är viktigt för alla ryttare, tränare och hästägare. Kunskaper som bidrar till både bättre hälsa och prestation.

Läs mer

Ryttarens inverkan

Ryttarens position påverkar både hästens hållbarhet och prestation och det är viktig att förstå hur inverkan kan utvecklas. Ta del av de senaste rönen på området.

Läs mer

Avsutten träning

Med analys och kontinuerlig träning kan ryttare förbättra balans, utveckla sin ridning, öka välmående och minskar risk för slitage och skador.

Läs mer

Uppsutten träning

Avsutten träning ger resultat när den tas med upp på hästryggen och utvecklas vidare i nära samspel med hästen. Färdigheter som ger tydliga framsteg och bättre ryttare.

Läs mer

Hoppryttarspecial 1

Tillsammans med Norges bästa hoppryttare Therese S Henriksen visar och berättar Maria Therese om en hoppryttares specifika utmaningar och behov av avsutten träning.

Läs mer

Hoppryttarspecial 2

I hoppryttarspecialen andra del visar Norges bästa hoppryttare Therese S Henriksen och Maria Therese hur man kan ta med sig den avsuttna träningen upp på hästryggen.

Läs mer

Johanna Due-Boje

I den här kursen får vi följa landslagsryttaren i dressyr Johanna Due-Boje på nära håll i avsutten och uppsutten analys. Många intressanta lärdomar för alla ryttare!

Läs mer

Ryttaranalys

Lär dig analysera och förstå hur RiB metoden används i praktiken. Först ut i den här serien av analyskurser är den talangfulla landslagsryttare Nellie Liljegren.

Läs mer

Träningsredskap

När du tränar avsuttet enligt RiB-metoden behövs ett antal redskap. I den här kursen visar Maria Terese hur de ska användas för att få optimalt resultat.

Läs mer

Ryttaranalys 2

I serien om ryttaranalys i praktiken, möter vi nu den unga landslagsryttaren i dressyr Emma Kåberg. Emma berättar om hur hon jobbar med sina olika utmaningar.

Läs mer

Träningsprogram Balans

Bra balans är viktigt för att kunna prestera och få mer hållbara hästar och ryttare. På den här kursen hittar du allt du behöver för att träna din balans.

Läs mer

RiB-tränarspecial

Den här kursen är till för dig som är tränare och vill veta mer om hur man kan använda RiB-metoden i sin träning. Maria Terese och Johanna Due-Boje berättar om RiB-träning.

Läs mer